Detail zájezdu

Kombinovaný zájezd Moldavsko a Rumunsko (Bukovina)

Popis zájezdu

Kombinovaný zájezd po Moldavské republice a Bukovině – regionu Rumunska. Moldavsko je zemí, kde se plní sny. Místem, kde se pohádky mění ve skutečnost. Staré kláštery, spící lesy, slavné vinice a sklepy, nekonečné kopce, krásná obloha a přátelské slunce dodávají zvláštní kouzlo. Bukovina je světově proslulá z vnější strany malovanými kláštery, které jsou zapsány na seznamu UNESCO.

Kombinovaný zájezd po Moldavské republice a Bukovině – regionu Rumunska. Moldavsko je zemí, kde se plní sny. Místem, kde se pohádky mění ve skutečnost. Staré kláštery, spící lesy, slavné vinice a sklepy, nekonečné kopce, krásná obloha a přátelské slunce dodávají zvláštní kouzlo. Bukovina je světově proslulá z vnější strany malovanými kláštery, které jsou zapsány na seznamu UNESCO.

Lidé z Moldavska a Bukoviny jsou proslulí svou pohostinností.

1. den Přílet do Kišiněva v Moldavsku

Průvodce se s vámi setká na mezinárodním letišti v Kišiněvě a odveze vás do hotelu.

Check-in v hotelu. V závislosti na čase příjezdu budete mít čas na osvěžení před večeří.

Uvítací večer v typické moldavské restauraci „La Taifas“.

2.den Prohlídka města Kišiněv – Orheiul Vechi – Cricova sklepy

Den začne prohlídkou města a navštívíte nejoblíbenější místa z centra města. Chrám Narození Páně a jeho park, pak další krásný centrální park pojmenovaný podle největšího moldavského krále – Štěpána Velikého. Zastavte se také na poště, na radnici, v uličce malířů atd.

Dále pojedeme do regionu Orhei Vechi, kde navštívíme unikátní jeskynní klášter (13. stol.), vytesaný do vápencové skály – součást malebné krajiny. Návštěva domu-muzea tradičního života moldavských zemědělců (19. století) v obci Butuceni.

Oběd s lidovým programem ve venkovském penzionu, který zahrnuje národní moldavská jídla, domácí víno.

Den zakončíme prohlídkou vinných sklepů Cricova. Podnik šumivých a jemných vín „Cricova“ je zakladatelem výroby vysoce kvalitních elitních vín a je skutečně považován za perlu moldavského vinařství. Na tomto místě se vždy vypráví jeden příběh o kosmonautovi Juriji Gagarinovi, který se při návštěvě v roce 1966 v opilosti ztratil a minul východ. V jednom z luxusních degustačních sálů Cricova oslavil před lety ruský prezident Vladimir Putin své 50. narozeniny.

Transfer zpět do hotelu.

3. den Podněstří: Bender – Tiraspol

Naše ranní cesta nás zavede z Kišiněva do Podněstří. Po projetí celnice bude první zastávka v Benderu, kde si uděláme krátkou prohlídku města a navštívíme pevnost Bender, kde pobýval Karel XII se svou armádou, ale nyní toto území využívá 14 ruských vojsk.

Oběd v místní restauraci s tradiční kuchyní. Nebo na přání můžeme jít do kantýny pro opravdový zážitek ze SSSR.

Pokračujte prohlídkou hlavního města Podněstří – Tiraspolu. V Tiraspolu budete mít možnost cestovat v čase zpět do SSSR. Začnete návštěvou památníku Vladimíra Lenina a tanků z 2. světové války. Město se zdá být prodchnuté duchem sovětské minulosti.

Nocleh v Tiraspolu.

4. den Chateau Purcari – rodinné vinařství Et Cetera

Vinařský den, který vám přinese mnoho příjemných chvil. Jih Moldavska je jeho nejoblíbenější vinařskou oblastí země a navštívíme dva z nejznámějších vinařů.

Chateau Purcari – nejstarší vinařství, jeho vína byla dodávána na královnin dvůr a vy budete mít štěstí, že je ochutnáte. Vína Purcari jsou považována za nejlepší vína vyráběná u nás, získávající nejprestižnější trofeje na mezinárodních soutěžích.

Poté pokračujeme v poznávání jihu návštěvou malého rodinného vinařství – Et Cetera, kde se majitel a vinař setká s hosty a pořádá degustaci vín. Rodina Luchianov začala pěstovat hrozny v roce 2003. Pozemek koupil v roce 2002 Alexandru Luchianov, který panství pojmenoval Et Cetera. Po dobrodružném životním cestování se rozhodl usadit tam, odkud pocházejí rodinné  kořeny. S krátkou zkušeností v této oblasti Alexandru, který má za sebou matematickou fakultu, profesionální potápěč a parašutista, zahájil novou cestu životem, ne méně extrémní než předchozí povolání, světem pěstování hroznů a vinařství. Fanaticky se nadchl pro svou novou vášeň, cestování do vinařských zemí, přebírání zkušeností od zahraničních specialistů, poznávání vinic a ochutnávání vín, to vše pro nalezení dokonalé chuti.

5. den Kišiněv – Iasi – Gura Humorului

Dnes projíždíme hranice s Rumunskem a prozkoumáváme region Bukovina.

Cestou do Gura Humorului budeme mít zastávku v Iasi na prohlídku Bus City Tour. Ve městě bude také volný čas na oběd.

Poté zamíříme do Gura Humorului a ubytujeme se v hotelu Best Western Bukovina na 2 noci.

6. den Bukovina – malované kláštery.

Začnete objevovat region Bukovina – zemi světově proslulých malovaných klášterů. Navštívíte klášter Voronet (památka UNESCO) nazývaný „Sixtinská kaple východu“, díky vnitřním a vnějším nástěnným malbám nabízí tento klášter množství fresek s intenzivním odstínem modré, běžně známým jako „Tento klášter je nejvíc“. důležitý v Bukovině, je jedním ze symbolů Bukoviny.

Návštěva kláštera Moldovita (památka UNESCO). Jedna z nejsugestivnějších scén kláštera Moldovita je scéna „Obležení Konstantinopole“, monumentální kompozice, jejíž námět se zdá, že byl zpracován pouze v Moldávii (Bukovině). Návštěvníci Malovaných klášterů budou často svědky toho, jak jeptiška nebo mnich mlátí palicí do dlouhého trámu a vyťukávají tím výzvu k modlitbě. Tradice začala během obléhání Moldavska Osmanskou říší, kdy Turci zakázali zvonit zvony.

Příjezd do Sucevity, srdce Bukoviny, země malovaných klášterů. Navštívíte klášter Sucevita (památka UNESCO), postavený v letech 1582 až 1584.

Prohlídka města Suceava, návštěva Nového kláštera svatého Jana. 

Transfer ze Suceavy zpět do hotelu v Gura Humorului. Večeře v restauraci v hotelu.

7. den Odjezd

Poslední den po snídani a check-outu budete dopraveni na letiště v Iasi nebo Kišiněvě, v závislosti na vaší letence.

Vyplňte kontaktní údaje a ozveme se vám s dalšími podrobnostmi. 

/ osobu

Váš poradce na telefonu

Viola Travel Helpdesk

Detail

Lokalita

Máte dotaz?

Zavolejte nebo napište a rádi vám ho zodpovíme.

Sdílejte

Vyplňte kontaktní údaje a ozveme se vám s dalšími podrobnostmi. 

Děkujeme za vyplnění

Budeme vás informovat o aktuální nabídce podle vašich požadavků.