Detail zájezdu

Tour Kazachstán

Popis zájezdu

Zájezd poskytne příležitost k návštěvě moderního a prosperujícího hlavního města – Astany, a kulturního hlavního města Kazachstánu - Almaty. Uvidíte nejen jedinečná mistrovská díla architektury, ale také se seznámíte s přírodou Kazachstánu, když navštívíte kluziště Medeo a lyžařské středisko Shymbulak.

Zájezd poskytne příležitost k návštěvě moderního a prosperujícího hlavního města – Astany, a kulturního hlavního města Kazachstánu – Almaty. Uvidíte nejen jedinečná mistrovská díla architektury, ale také se seznámíte s přírodou Kazachstánu, když navštívíte kluziště Medeo a lyžařské středisko Shymbulak.

Čeká vás také kulturní program připravený speciálně pro vás. Objevte dvě velká města Kazachstánu na jedné cestě!

1 den

Almaty

Přílet do Almaty. Tradiční přivítání v zemi s vřelým a autentickým pozdravem přímo u příletové brány. Ubytujete se v hotelu.

2 den

Almaty

Prohlídka města Almaty (Park 28 hrdinů Panfilova, pravoslavná katedrála, Centrální mešita, náměstí se starou budovou parlamentu, nákupy na Zeleném bazaru).

Výlet do parku Kok-Tobe – jednoho z hlavních symbolů města Almaty, ležícího na vrcholu hory Kok Tobe v nadmořské výšce 1100 m nad mořem. Svezete se slavnou lanovkou, budete obdivovat dechberoucí výhledy na město, ale také okouzlující panoramata úpatí pohoří Zailiysky Alatau. Je to také místo, kde se nachází jedna z nejvyšších televizních věží na světě, její výška je 371,5 m a spolu s horou dosahuje 1452 m nad mořem. Zde můžete také navštívit obchod s národními suvenýry.

3 den

Almaty

Návštěva vysokohorského sportovního areálu Medeo a lyžařského střediska Shymbulak. Vyjedete-li lanovkou do lyžařského střediska Shymbulak, budete mít příležitost vychutnat si úžasný výhled na zasněžené vrcholky Ťan-Šanu. Lyžařské středisko Shymbulak se nachází v malebné soutěsce Trans-Ili Alatau v nadmořské výšce 2 260 metrů nad mořem.

Návštěva Velkého Almatského jezera, které leží v prohlubni jako lesklé zrcadlo, obklopené ze všech stran majestátními vrcholy. Na zpáteční cestě návštěva Sokolí farmy, kde si užijete velkolepou show se speciálně vycvičenými dravci – lov s nimi je jedním z jedinečných rysů kazašských nomádů.

4 den

Astana

Odhlášení v hotelu. Odjezd na letiště. Přelet do Astany.

Přílet do Astany. Ubytování. Volný čas v hotelu. Prohlídka města. Návštěva staré a nové části města – procházka po břehu řeky, památník zakladatelů Kazašského chanátu – Kereyho a Zhanibek Chána.

Návštěva památníku Baiterek – symbol hlavního města. Návštěva mešity Hazret Sultan – druhé největší mešity ve střední Asii. Návštěva Národního muzea Republiky Kazachstán.

5 den

Astana

Návštěva pavilonu Nur Alem – architektonického symbolu Astana EXPO-2017. Jedná se o jednu z největších kulových budov na světě o průměru 80 m a výšce 100 m. V současnosti je to Muzeum energie budoucnosti, kde je každé patro věnováno jednomu konkrétnímu typu obnovitelné energie.

Odpoledne volno. Hosté mohou navštívit trhy, nákupní centra nebo jiná místa dle vlastního výběru.

Etnokulturní program během večeře. Během tohoto programu se seznámíte s kulturou a uměním Velké kazašské stepi. Kulinářský workshop – poznávání tajů tradičního kulinářského umění – zhent a kurt. Workshop na výrobu sazsyrnay – starověkého kazašského hudebního nástroje. Workshop na stavbu tradičního domova nomádů Velké stepi – jurty. Hosté si mohou vyzkoušet kazašské národní oblečení a pořídit fotografie. Baví je hudba národních hudebních nástrojů a tradiční kazašské tance.

6 den

Astana

Den volno, dají se objednat doplňkové prohlídky.

7 den

Odhlášeni z hotelu. Transfer na letiště. Let zpět do Prahy.

Vyplňte kontaktní údaje a ozveme se vám s dalšími podrobnostmi. 

/ osobu

Váš poradce na telefonu

Viola Travel Helpdesk

Detail

Lokalita

Máte dotaz?

Zavolejte nebo napište a rádi vám ho zodpovíme.

Sdílejte

Vyplňte kontaktní údaje a ozveme se vám s dalšími podrobnostmi. 

Děkujeme za vyplnění

Budeme vás informovat o aktuální nabídce podle vašich požadavků.